Voetzorg Oost Groningen
(Medisch) Pedicure

Medisch Noodzakelijke Voetzorg

Wat is nou eigenlijke Medisch noodzakelijke voetzorg

Voetzorg is in sommige gevallen echt noodzakelijk ook tijdens coronamaatregelen. In het onderstaande lijstje kunt u zelf kijken of u te maken zou kunnen hebben met Medisch Noodzakelijke voetzorg.


Mocht er binnen de coronamaatregelen weer afgeschaald worden zal Voetzorg Oost Groningen contact met u opnemen wanneer u zij denkt dat u medisch noodzakelijke voetzorg nodig heeft. Mocht er onverhinderd geen contact met u zijn opgenomen verzoek ik u contact met ons op te nemen.


  1. Een ingroeiende nagel of traumanagel die zonder behandeling risico heeft op ontsteken.
  2. Een likdoorn die zonder behandeling zal gaan ontsteken.
  3. Eelt of kloven dat zonder behandeling risico geeft op onderhuidse bloedingen of een zweer (ulcus).
  4. Open kloven bij personen met risicovoeten (diabetes mellitus, vaatlijden, reumatische aandoeningen, kanker, neurologische aandoeningen).
  5. Voetzorg bij personen met diabetes mellitus en zorgprofiel 3 en 4 en uitsluitend na overleg met de gecontracteerde podotherapeut of hoofdbehandelaar en alleen in die situatie waar het niet behandelen zal leiden tot onomkeerbare complicaties.
  6. Een achterliggende aandoening waarbij het risico op complicaties aanwezig is als er geen behandeling zal plaatsvinden.
  7. Een hypertrofische nagel die als gevolg van extreme dikte in de huid drukt en zonder behandeling zal leiden tot een ontsteking.