Voetzorg Oost Groningen
(Medisch) Pedicure

Specialistische Technieken

Orthesiologie

MEER INFORMATIE

Een orthese is een elastisch hulpmiddel gemaakt van over het algemeen siliconen om bij bestaande teenafwijkingen protectief of preventief een oplossing te kunnen bieden door deze te ontlasten. Door het op maat maken van een individuele siliconenprothese kunnen complicaties, die het gevolg zijn van teenstand afwijkingen, vaak worden verholpen.Orthonyxie

MEER INFORMATIE

Een ingroeiende of ingegroeide teennagel kan erg vervelend en pijnlijk zijn. De oorzaak hiervan is vaak een afwijkende vorm van de teennagel, bijvoorbeeld door het verkeerd knippen.. Gelukkig is dit een klacht die in de meeste gevallen te verhelpen is. In sommige gevallen kan een nagelbeugel in oplossing bieden. Met een nagelbeugel wordt er gezorgd voor correctie en begeleiding van de groei van de teennagel, zodat de kans op ingroeien wordt verkleind en of verholpen.


Onychoplastie

MEER INFORMATIE

Door een nagelreparatie/prothesebehandeling kunnen teennagels op verantwoorde wijze geheel of gedeeltelijk hersteld worden. Er moet voor een goed resultaat minimaal 1/3 van de eigen nagel aanwezig zijn. De prothese heeft als doel de nagel de goede kant op te begeleiden en te zorgen voor een goede functie van de nagel. In overleg met u, en na beoordeling van de klachten en de gekozen oplossing, zal er een zo natuurlijk mogelijke teint uitgezocht worden om de teennagelcorrectie te realiseren. 


Anti-druk

MEER INFORMATIE

Wanneer u last heeft van pijnlijke drukplekken op of onder de voet en/of tenen, of een wond aan de voet of tenen, dan kan dat erg vervelend zijn en u in uw dagelijkse bezigheden belemmeren. Om dergelijke plekken te ontlasten (bijvoorbeeld als overbrugging in de periode voordat u steunzolen of een orthese krijgt) maken we gebruik van een antidruktechniek door middel van vilt.